Als het eten maar goed is

posted in Column

Als het eten maar goed is

Als het eten maar goed is

W aar het naartoe gaat deze zomer? Portugal, zeg ik. Enig enthousiasme in de stem. Omdat het beter klinkt dan Torremolinos. En omdat ik er nog nooit eerder geweest ben en er dus naar uitkijk. Tja, zegt hij. Mooi land, vriendelijke mensen, zegt hij. Maar als hij heel eerlijk is een beetje te mainstream voor hem. Die plekken waar letterlijk iedereen naartoe gaat, hij heeft er zijn buik van vol.  Plat  massatoerisme, daar krijg je toch de kriebels van?

Of ik al eens naar Kos ben geweest? Neen? Wel, dat is geen eiland meer. Dat is één langgerekte winkelstraat. Prima, als je een T-shirt wil kopen met het opschrift I don’t need Google, my wife knows everything. Maar het echte Griekenland? Neen, dan kijk je beter naar het nieuws.

Zelf houdt hij het liever wat alternatiever, zegt hij. Beetje avontuurlijker ook. In het voorjaar is hij in zijn eentje door Zuid-Afrika getrokken. Intens, meneer!! En dan die voettocht doorheen de Canadese bossen vorig jaar. Dat is pas een herinnering om te koesteren! Begin november vertrekt hij opnieuw. Naar Spitsbergen. Zo’n sneeuwscootersafari schijnt heel pittig te zijn.  En je hebt natuurlijk pas echt geleefd als je het noorderlicht hebt gezien. Dat spreekt voor zich.

Het blijft even stil. Ach, zegt hij ten slotte. Maar Portugal is ook niet mis, hoor. Zolang de zon maar schijnt, nietwaar? Precies, zeg ik. En als het eten maar goed is!

Hij zucht. Zo kort genoeg, meneer?

error: This content is copyrighted!